Чи може християнка потрапити у сімейний конфлікт?

Збираючись для вивчення книги Марти Піс «Чудова дружина» ми переслідували мету – навчитися жити для слави Божої. Цього року ми вивчили книгу Пола Міллера «Життя в молитві», яка показала багатьом з нас, наскільки сильно ми зациклені на собі. Наша реакція на щоденні побутові ситуації виявляє гріховні плоди нашого бажання поклонятися собі.

Прощення по-Божому

«Де знайти силу прощати?» відповідь на це питання шукали в Божому Слові учасниці жіночої зустрічі на базі в Заліссі 4-5 листопада. Ми вивчали цю непросту й таку актуальну тему на прикладі історії про блудного сина та притчі Ісуса Христа про невдячного слугу. Також ми розвінчували популярні міфи, які є в світі стосовно прощення.

Обережно – язик!

Темою жіночої зустрічі з розгляду книги «Чудова дружина» цього разу було «Спілкування». А конкретніше – пошук відповіді на запитання: «Як контролювати свій язик?»

Покора чоловікові: приниження чи прояв краси?

Для багатьох в наш час покора видається приниженням, навіть чимось ганебним. Покірлива жінка здається безпорадною, не достойною поваги. Все це може видатися правдивим, але лише на перший погляд...

Побутове благочестя: заради чого?

Темою травневої жіночої зустрічі стало «Шанування Христа – ключ мотивації дружини». Більшість жінок-християнок добре знають, що Біблія вчить їх бути покірними чоловікам. Ми прекрасно розуміємо, ЩО потрібно робити, маємо уявлення і про те, ЯК це потрібно робити. Наприклад, ми знаємо, що потрібно смирятися, не гніватися, говорити лагідно. Ми навіть навчені, як саме здійснювати це на практиці – так, крики чи жбурляння посудом взагалі неприпустимі, розмовляти з чоловіком бажано спокійним, лагідним тоном, зберігаючи при цьому відповідний вираз обличчя тощо. Всі ці прийоми ми навіть вміємо застосовувати завдяки вдосконаленню у самоконтролі. Проте, чи це все, чого хоче від нас Бог? Наскільки довготривалим може бути наше терпіння? Як далеко ми можемо дістатися на паливних ресурсах наших особистих намагань? Чи не буває з нами ситуацій, коли ми нарешті «зриваємося»? Чи не доводиться нам час від часу наступати на одні й ті ж самі граблі?

Радість любити дітей

В понеділок увечері, після насиченого трудового дня, жінки й дівчата нашої церкви зібралися разом, щоб розділити радість очікування народження синочка в родині Сашка та Каті Ващуків. Насамперед розпитали молоду маму про її відчуття, як сприйняла родина цю новину, як проходила більша половина вагітності, яка вже залишилася позаду, що нового відкривав Бог в цей час для неї та її рідних, яке придумали ім’я для хлопчика...

Бути жінкою: техніка благочестивого самозахисту

Дім Надії Приступи гостинно відкрив двері для продовження жіночих зустрічей навколо книги «Чудова дружина». Цієї суботи нас відвідали гості, тому говорили про загальний контекст і мету наших щомісячних зібрань. Кожна жінка має свою історію життя та духовних пошуків, але всіх нас об’єднує бажання дізнатися про те, що написано в Божому Слові. Всіх нас єднає те, що ми жінки, а також те, що всі ми народилися грішними і не можемо перебувати в святій Божій присутності. Щоб вирішити це безвихідне протиріччя, Бог послав на землю Свого Сина, Ісуса Христа, через смерть і воскресіння Якого ми можемо не лише позбавитися покарання за наші гріхи, але й розпочати свій шлях до іншого, зміненого життя, яке до вподоби Богові і славить Його.

Учитесь ценить то, что имеете

Как-то так получилось, что, несмотря на мои собственные планы, Бог на сегодня запланировал мне что-то особенное. Не ожидая ничего от серого, дождливого утра, я шла на встречу к друзьям и вдруг вспомнила о встрече с миссионеркой, и о сестринской встрече, о которой в последний момент мне кто-то шепнул несколько дней назад. Внутри все просто встрепенулось и родилась идея – встретиться с друзьями и перенести место встречи в церковь «ОДП», на Миссионерскую конференцию, на встречу сестер! Я подала идею, мы собрались буквально за 10 минут и приехали на встречу. И знаете, как говорится, мы впрыгнули в последний вагон! Произошло такое: когда не ожидаешь ничего и не знаешь даже, что может произойти, Бог одаривает просто непревзойденно!

Підтримка один для одного

У житті нашої церкви дуже велику роль зіграло сестринське служіння. Зустрічі, святкування, групи для заміжніх жінок, групи для дівчат, різні виїзди й заходи, усе це чинить свій вплив на духовне формування кожного і єдність церкви загалом.

Краса врятує світ?

4-5 березня на базі в Заліссі відбулася жіноча зустріч на тему «Краса врятує світ?» Ми розмірковували про те, яка ж краса цінується Богом, чого Він бажає від кожної жінки і що ми можемо Йому подарувати як подяку за те, що Він нас створив. Який страшний гріх, до чого він приводить людину.

Радісний час з нареченою

Скоро весілля у нашої сестрички Юлії Лащук. А в суботу відбувся сестринський «вечір-прощання». Близьким подругам вдалося приємно здивувати не лише Юлію, а й запрошених гостей.

Зібравшись в кафе «Надія», ми провели чудовий час у теплій, сімейній, українській атмосфері. Прикрашений зал, меню, музика, дрес-код ‒ усе (чи майже усе) відповідало саме українському стилю.