Японський місіонер в Україні??? (+відео +фото)

Цікаво знати, що для японця може видатися дивним в Україні... А виявляється – це проїзд у громадському транспорті. І ще одна річ: в Україні всі християни, от тільки мислять як атеїсти.

Ось так і вийшло, у 1998 році з Японії приїхав брат Масато, щоб розповісти «християнам» про Христа. І звичайно, що наша церква була дуже рада сьогодні зустріти його на нашому зібранні, ще й гостей запросили. Масато знав, що усіх нас найбільше цікавить чому він, будучи японцем, приїхав в Україну? Чи ж не потребує Японія місіонерів? От тільки Бог думає не так. «Бог повелів іти і навчити всі народи, і це було б несправедливим відкласти Боже доручення на потім і зайнятися наповненням, у першу чергу, наших церков», – відповів нам Масато. Після цього всі питання відпали і присутні перенесли увагу на проповідь. І знову, знову звучали незмінні вічні цінності і Божі доручення.

Збагачуйтесь завжди у ділі Господнім…

Միշտ Տերոջ գործի մեջ առաջ գնացեք...

І слава Богу, адже у Вірменії дійсно є люди, які знають Ісуса Христа і вірують в Нього. Сьогодні нам Господь дарував таку нагоду зустрітися із місіонерами із Вірменії: Артуром і Наталією Марандян.

Інвестиція на перспективу: спілкування юнаків з місіонерами

Як визначити, чи якась подія викликала достатній інтерес у певної групи людей? Наприклад, для будь-якого музичного гурту індикатором популярності та зацікавленості у творчості слугує кількість слухачів чи шанувальників, котрі відвідали виступ чи концерт гурту. Так ось, зустріч юнаків церкви «ОДП» зі служителями та гостями ювілейної 20-ї Місіонерської  конференції була чимось схожа концерт гурту The Rolling Stones у Ріо-де-Жанейро, де зібралося близько 1,2 мільйона глядачів. Невеличке приміщення МГО «Надія – людям», у якому проводилась зустріч,  було також ущент забите слухачами. Там зібралось, звичайно, не 1,2 мільйона людей, проте бажаючих відвідати цей захід було настільки багато, що ті, хто запізнились, були вимушені сидіти в глибокому «партері» – у коридорі біля кухні. І хоча така зустріч юнаків та «старших» церкви проводиться майже кожного понеділка, саме ця зустріч по-особливому вирізняється з-поміж усіх інших. І не лише через рекордне число відвідувачів.

Місія розпочалася та продовжується... (+відео +фото)

…Несподівано піднявшись, він вийшов на сцену і запитав, чи можна помолитися. Ставши на коліна, молився: «Боже! Не дай жити так, щоб жалкувати про витрачений даремно час...» Так закінчувалося зібрання недільного ранку XX ювілейної місіонерської конференції.

Чому «перезавантаження»? (+Відео)

Шість років тому Бог звернув мою увагу на проблему безглуздого і дозвільного проведення часу християнської молоді в новорічні дні. Стало очевидним, що молоді люди, бажаючи по-особливому відзначити Новий рік, знаходяться в пошуках «чогось особливого». В результаті, «чогось» ‒ вони знаходять, а «особливе» і важливе ‒ не дуже. Так виникла ідея проведення Новорічної молодіжної зустрічі під назвою «Перезавантаження серця». За шість років ми розібрали різні нагальні теми: «Освячення», «Народжений, щоб перемагати», «Церква», «Небеса», «Сутність Євангелія», «На перехрестях життя» і т. д.

Із Білорусі про «новорічні перехрестя»…

Вкотре в Україні проводилася новорічна конференція «Перезавантаження серця».  В цьому році організатори узагальнили всі теми проповідей назвою «На перехрестях життя». І справді, акцентувалась  увага на моментах, коли ми стоїмо на розгалуженнях доріг, і так часто помиляємось, роблячи крок не в тому напрямку. І всі ці життєві віражі відкривались нам в самих дрібних, і зовсім не в дрібних наших справах. Кожне слово в проповіді було націлене на те, щоб відкрити всю глибину наших мотивів, наших прагнень і бажань. І кожен мав можливість почути правду, нічим не прикриту і радикальну. І вона в тому, що ми самі собі господарі, самі вирішуємо куди йти, на що витрачати час, як використовувати власне тіло і розум. Ми ідолопоклонники, бо стоячи на черговому перехресті  часто вклоняємось власним бажанням і похотям, а не Господу! І вся суть в тому, що ми не довірили Богу себе всіх, до кінця. Ми пишемо план свого життя, і хочемо, щоб Господь підписав його. Але Бог на наших очах рве на клапті  наш план життя, і простягає нам чистий аркуш зі словами: «Підпиши». Бог Сам писатиме наш план… Нам потрібно лише підписати цей чистий аркуш! 

Біблійне душеопікунство? А як же..? (+Відео)

Чи маю я право, не маючи відповідної освіти, комусь допомагати порадою, когось наставляти, вказувати на гріхи та недоліки людини, втручаючись в її внутрішній світ? Чи ця сфера церковного життя належить професіоналам або тільки обдарованим християнам? Де і як здійснюється справжнє душеопікунство, після якого хочеться ще більше любити Христа і Його церкву?

Благословіння гостинності

«Будьте гостинні один до одного без нехоті!»
(1 Пт. 4:9)

Під час конференції Джорджа Мюррея у членів нашої церкви була хороша можливість служити приїжджим гостям і практикуватися у гостинності. Опісля всього, ми вирішили поцікавитися, які благословіння чи випробування зустрічають брати та сестри, приймаючи гостей. Ось, деякі відгуки...

«Перезавантаження серця 2015» або «Як ми проїхали перехрестя життя?» (+фото)

Вже вкотре новий рік у Заліссі починається дійсно по-особливому. Це час, коли ми встигли зробити буквально все: поспілкуватися зі старими та знайти нових друзів, взяти участь у класній новорічній програмі, спробувати втримати рівновагу під час спуску на лижах та високо політати на тарзанці.

Це був ще й дуже корисний час для всіх нас, оскільки ми мали змогу черговий раз бути присутніми на конференції «Перезавантаження серця». Цьогорічна тема «На перехрестях життя» була дуже влучною та актуальною. І дійсно, шлях життя, по якому йде кожна людина, рано чи пізно потрапляє саме на таке перехрестя, коли від  прийнятого рішення залежатиме вся майбутня дорога.

«Хочеш бути учнем Христа?..»

В суботу на базі церкви «Община Доброго Пастиря» відбувся семінар «Хочеш бути учнем Христа? Будь готовим заплатити ціну». Студенти інституту індуктивного вивчення Біблії, брати та сестри з різних церков та міст протягом 6 годин досліджували, яким має бути справжній учень Христа.

Благословіння конференції

Господь подарував нам особливий час та унікальну можливість бути учасниками місіонерської конференції на тему «Невідмінне повеління Христа в перемінливому світі». Конференція була організована ОБМЦУ при організаційній підтримці церков «Община Доброго Пастиря», «Джерело життя», «Дім Євангелія» та МГО «Надія людям».