«Надія» в Карпатах

Під час Різдвяних свят Бог благословив нашу команду поїздкою в Карпати. Цей час ми провели дуже активно. Багато спілкування та знайомства з новими друзями були приємною і особливою частиною нашого табору. Весь тиждень нас супроводжувала справжня снігова зима (про яку ми дуже мріяли) та бадьорий настрій.

Місія розпочалася та продовжується... (+відео +фото)

…Несподівано піднявшись, він вийшов на сцену і запитав, чи можна помолитися. Ставши на коліна, молився: «Боже! Не дай жити так, щоб жалкувати про витрачений даремно час...» Так закінчувалося зібрання недільного ранку XX ювілейної місіонерської конференції.

Чому «перезавантаження»? (+Відео)

Шість років тому Бог звернув мою увагу на проблему безглуздого і дозвільного проведення часу християнської молоді в новорічні дні. Стало очевидним, що молоді люди, бажаючи по-особливому відзначити Новий рік, знаходяться в пошуках «чогось особливого». В результаті, «чогось» ‒ вони знаходять, а «особливе» і важливе ‒ не дуже. Так виникла ідея проведення Новорічної молодіжної зустрічі під назвою «Перезавантаження серця». За шість років ми розібрали різні нагальні теми: «Освячення», «Народжений, щоб перемагати», «Церква», «Небеса», «Сутність Євангелія», «На перехрестях життя» і т. д.

Євангеліє онкохворим

Років 7 тому невеличка команда з "Общини Доброго Пастиря" почала відвідувати дитячу онкогематологію з метою благовістя і хворим, і здоровим. На Різдво ми приходили туди з подарунками, зі святковим настроєм і піснями під акомпонимент гітари і перкусій. Було, що й гостювали у хворих вдома, щоб привітати з днем народження і знову розповісти про Спасителя. Минав час і виникали різні причини, чому відвідини лікарні припинялися. А, наразі, невеличка група людей відновила подібні виходи, що розповісти усім про головне, чи то в житті, чи то в смерті.

Із Білорусі про «новорічні перехрестя»…

Вкотре в Україні проводилася новорічна конференція «Перезавантаження серця».  В цьому році організатори узагальнили всі теми проповідей назвою «На перехрестях життя». І справді, акцентувалась  увага на моментах, коли ми стоїмо на розгалуженнях доріг, і так часто помиляємось, роблячи крок не в тому напрямку. І всі ці життєві віражі відкривались нам в самих дрібних, і зовсім не в дрібних наших справах. Кожне слово в проповіді було націлене на те, щоб відкрити всю глибину наших мотивів, наших прагнень і бажань. І кожен мав можливість почути правду, нічим не прикриту і радикальну. І вона в тому, що ми самі собі господарі, самі вирішуємо куди йти, на що витрачати час, як використовувати власне тіло і розум. Ми ідолопоклонники, бо стоячи на черговому перехресті  часто вклоняємось власним бажанням і похотям, а не Господу! І вся суть в тому, що ми не довірили Богу себе всіх, до кінця. Ми пишемо план свого життя, і хочемо, щоб Господь підписав його. Але Бог на наших очах рве на клапті  наш план життя, і простягає нам чистий аркуш зі словами: «Підпиши». Бог Сам писатиме наш план… Нам потрібно лише підписати цей чистий аркуш! 

Діти в церкві про Різдво... (фото+відео)

«Де народжений Цар Юдейський? Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитися Йому». Мт. 2:2

А був Він зовсім поруч – у наших серцях, і віра привела нас сьогодні поклонитися Ісусу Христу.

Це був прекрасний час, дарований нам Богом. Радісний дитячий спів славив Новонародженого Ісуса і серця від того наповнялися вдячністю, хотілося переміститися  у Вифлиєм в час, коли родився Ісус Христос і приєднатися до співу анголів. Події, пов'язані із народженням Спасителя, дітки відобразили у сценці, і всі могли знову проникнутися неймовірною історією приходу на землю Господа Ісуса, а ті, хто прийшов вперше, змогли дізнатися правду про Різдво. Після цього діти прийняли участь у вікторині. Цікаві питання про Біблійні тексти послужили нагадуванням для всіх, як для дітей, так і для дорослих.

«Перезавантаження серця 2015» або «Як ми проїхали перехрестя життя?» (+фото)

Вже вкотре новий рік у Заліссі починається дійсно по-особливому. Це час, коли ми встигли зробити буквально все: поспілкуватися зі старими та знайти нових друзів, взяти участь у класній новорічній програмі, спробувати втримати рівновагу під час спуску на лижах та високо політати на тарзанці.

Це був ще й дуже корисний час для всіх нас, оскільки ми мали змогу черговий раз бути присутніми на конференції «Перезавантаження серця». Цьогорічна тема «На перехрестях життя» була дуже влучною та актуальною. І дійсно, шлях життя, по якому йде кожна людина, рано чи пізно потрапляє саме на таке перехрестя, коли від  прийнятого рішення залежатиме вся майбутня дорога.

Подарунок Ісусу

16 грудня 2014 р. в Клеванській школі-інтернаті для дітей з вадами зору відбулося справжнє свято. Під керівництвом вчителя християнської етики, співробітниці відділу освіти МГО «Надія – людям», члена церкви «Община Доброго Пастиря» м. Рівне Руслани Анатоліївни Ковальчук і вихователя школи-інтернату Лесі Михайлівни Чернишиної учні 6-А класу підготували різдвяну виставу «Подарунок Ісусу» (за сценарієм Анжели Чудовець).

Короткий відгук про жіночу зустріч

В першу суботу Нового Року відбулася чергова зустріч жінок нашої церкви. Нас було небагато,проте це сприяло теплій атмосфері відкритості.

Як і завжди, зустріч проводила Надія Леонідівна. Ми почали з повторення перших розділів книги. Це достатньо корисна вправа для душі, тому що сприяє більшому запам'ятовуванню найважливіших істин. Потім сестри почали ділитися тими уроками, яких вчив їх Бог протягом сімейного життя.

Найважливіший день народження! (Відео+Фото)

А який він для вас?

П’ятничний вечір в «Общині Доброго Пастиря» видався святковим. Ми раділи народженню Ісуса, адже саме Він став Викупителем людей із полону гріха.

Гість зі Здолбунова, Андрій Бортнійчук, розповів усім про три причини, чому Різдво є найвизначнішим днем народження. Найперше, це звістка про Божу вірність, тому що відбулося заплановане ще в Едемському саду – нарешті народився Месія, Спаситель (Бут. 3:15). По-друге, це звістка смирення, тому що Сам Бог умалив себе, щоб втілитися і пройти земне життя як людина. По-третє, це звістка благодаті, адже в нашому житті не було нічого достойного, чому Він йшов би на такі жертви. «Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь» (Лк. 2:11)

Що ж то було «Сам собі режисер?»

Чесно кажучи, я не дуже полюбляю дивитися фільми, адже розумію що вони можуть здійснювати неабиякий вплив на моє світосприйняття, але хіба дарма Шекспір сказав, що життя театр, а ми в ньому актори...