Свято Христового Воскресіння

В «Общині Доброго Пастиря» відбулося святкове богослужіння, присвячене Воскресінню Христовому. Недільний день розпочався з традиційного вже батьківського уроку. На зібранні було чимало гостей. Учні недільної школи взяли участь у прославленні.

Слово говорив Артем Приступа. Темою проповіді була «Службова благодать».

Проповідник відстежував думку з Послання до Ефесян 4:7-8 «кожному з нас дана благодать у міру дару Христового…Піднявшися на висоту, Ти полонених набрав і людям дав дари!», ці самі слова Давид у Псалмі 67:19 каже на честь завоювання Єрусалиму. Події захоплення Єрусалиму описані в 5 розділі 2 Книги Самуїла.

Акцент ставився на тому, як благодать, яку Христос приніс, діє в нашому повсякденному житті. Висота – гора Сіон є прообразом Христа, який теж підкорив висоти. Кожен з нас обдарований благодаттю для служіння в Церкві як Христовому Тілі, Яке буде розвиватися і не буде піддаватися тлінню навіть у важких історичних умовах.

У відвертому спілкуванні рано чи пізно постає питання: на чому ти стоїш, на чому я стою? Що дає тобі сили прокидатися вранці? Що дає тобі смисл жити? У нас, віруючих, – це благодать. При чому Благодаттю є сама Особистість Христа.

Так як Давид звільнив полонених, які працювали на євусеїв, коли взяв висоту. Так і Христос звільнив нас. Ми теж були язичниками, поневоленими ідолами. Хіба ж не приносили ми дітей і сім’ю в жертву ідолам кар'єри чи заробітків? Нам неможливо було самостійно досягнути праведності, тому прийшов досконалий Христос і здобув цю праведність для нас.

Коли ми не сприймаємо дари Христа як даність, наше життя стає яскравим. Бог допускає всі ситуації в нашому житті і дає нам всі необхідні для нас підйоми і спуски. Для того, щоб дати нам дари благодаті, Христос зійшов з неба до людей, упокорив Себе до смерті на хресті, потім спустився до шеолу і проголосив у найнижчих місцях землі Свою перемогу (1Петра 3:18-20), потім Його тіло змінилося, потім Він вознісся.

Ми в своєму житті намагаємося піднятися на свої висоти, але Христос показав, яка висота нам справді потрібна.

Тетяна Артерчук

Щоб побачити більше фото натисніть на картинку: