Бути жінкою: техніка благочестивого самозахисту

Дім Надії Приступи гостинно відкрив двері для продовження жіночих зустрічей навколо книги «Чудова дружина». Цієї суботи нас відвідали гості, тому говорили про загальний контекст і мету наших щомісячних зібрань. Кожна жінка має свою історію життя та духовних пошуків, але всіх нас об’єднує бажання дізнатися про те, що написано в Божому Слові. Всіх нас єднає те, що ми жінки, а також те, що всі ми народилися грішними і не можемо перебувати в святій Божій присутності. Щоб вирішити це безвихідне протиріччя, Бог послав на землю Свого Сина, Ісуса Христа, через смерть і воскресіння Якого ми можемо не лише позбавитися покарання за наші гріхи, але й розпочати свій шлях до іншого, зміненого життя, яке до вподоби Богові і славить Його.

Кожна жінка-християнка, незалежно від того віруючий в неї чоловік чи ні, в Ісусі Христі має все необхідне, щоб жити для Божої слави. І це славне життя розпочинається з усвідомлення того, Ким є Бог, Котрий залишається на Своєму місці і контролює всі обставини нашого життя. Чимало допомагає дружині і розуміння того, що вона грішна, що грішним є і її чоловік, і що тільки підкоряючись чоловікові заради догоджання Богові, вона може мати радість і винагороду від Свого небесного Творця, навіть маючи абсолютно черствого і невдячного чоловіка.

Будь-які реакції дружини на поведінку чоловіка чи домашніх йдуть з серця і викликані тим, що в цьому серці відбувається. Тобто у що вірить дружина в своїх думках, які її цінності та яке місце займає Бог і Боже Слово в її свідомості. Коли приходить ситуація конфлікту чи тривоги, про що я запитую сама в себе? Чи можу я зупинитися і поговорити подібно Давиду з своєю власною душею приблизно наступним чином:
- Хто послав в моє життя ці (конкретні) обставини?
- Бог.
- Чи знає Він, що зараз зі мною відбувається?
- Так.
- Чи все контролює Бог?
- Так.
- Для чого Він допустив ці обставини зараз?
- Можливо, Бог хоче щось змінити в моєму серці? Чогось навчити мене?

Після такої самопроповіді та молитви в душі настає мир, попри те, що ситуація, можливо, не вирішується миттєво. Але стан нашого серця набагато важливіший перед Богом, ніж наш добробут, здоров’я чи виконання наших бажань.

Темою заняття була Божа турбота (Розділ 14) і нам вдалося розглянути перші чотири способи, якими Бог захищає жінку від гріха та зловживань з боку її чоловіка. Відразу попереджаємо, що крик, сльози, грюкання дверима, жбурляння посуду, мовчання чи скарги мамі й подружкам не входять до переліку благочестивих шляхів «поставити чоловіка на місце». Йдеться, в першу чергу, про допомогу чоловікові у його власному духовному зростанні та досягненні реальних, довготривалих змін на краще. З цією метою жінці слід немало постаратися, навчаючись спілкуватися по біблійному, перемагати зло добром, просити про щось та напучувати чоловіка по біблійному. Як це робити? Читайте разом з нами 14 та 15 розділи книги та приходьте на наступну зустріч!

Тетяна Артерчук

Фото

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11