Канікули «по-флорбольному»

Літо – час канікул не тільки для навчання, але і для флорболу. Попри це ми з нашою християнською флорбольною командою SKY намагалися плідно провести цей час.


На початку липня ми разом з хлопцями з нашої команди проводили денний дитячий майданчик на базі помісної церкви «Община Доброго Пастиря» протягом 5 днів. Дехто з хлопців були в ролі наставників і помічників, інші – учасниками. Темою нашого вивчення була книга Йони та до чого призводить неслухняність Богу. У ці дні було багато ігор, емоцій, радості для дітей і відбувалося формування характеру наших старших підлітків, які нам допомагали служити молодшим.


Спочатку кілька гравців і тренерів команди поїхали в наш церковний молодіжний табір, де ми розбирали лабіринти сучасного життя, в яких сьогодні застряє молодь і єдиним виходом з цих гріховних речей, що руйнують життя, є наш Господь і Спаситель Ісус Христос. Також ми займалися різними видами спорту, включаючи флорбол, але головним було те, що хлопці знову і знову, акцентовано протягом 5 днів могли чути ясне Євангеліє, а також будувати відносини з молоддю з церкви.


Потім у нас був виїзд на фінальні змагання Precept league в місто Буча Київської області, де ми були два дні та мали можливість бути присутніми на богослужінні в молодіжному таборі, де знову чули Євангеліє. А на наступний день проходили спортивні змагання і, з Божої ласки, ми змогли завоювати кубок і медалі за 2 місце в категоріях до 15 і до 12 років відповідно. Взагалі це був гарний час, коли ми могли провести два дні разом, бачити життя дітей і наставляти їх у різних питаннях.


На наступний день, відразу після приїзду додому зі змагань, хлопці з команди до 13 років поїхали з нами в дитячий християнський табір, де ми також протягом 5 днів відкривали для себе таємниці дивовижної Книги під назвою Біблія. Ми говорили про Євангеліє і його вплив на наше життя. Разом жили, і мали багато можливостей говорити на різні теми і навчати в різних практичних ситуаціях.


Також протягом липня і серпня ми двічі виїжджали по тижню на нашу базу в Залісся з підлітками з команди, де вчилися разом працювати, заробляти гроші, починали кожен день з вивчення Слова Божого з Євангелія від Іоанна. У роботі дуже добре пізнаєш людину і легко будувати відносини, можна поговорити на різні теми про життя. Це був гарний час, який ще більше нас зблизив у відносинах один з одним і в стосунках з Богом.


Ще однією важливою подією цього літа були передсезонні збори старшої команди в кінці серпня. Вони проходили три дні, і ми багато працювали як фізично, так і духовно. Щодня ми мали 2-3 фізичних тренування і 2 тренування духовних, на яких ми говорили про те, чи живемо ми так, як говоримо на основі послання апостола Павла до Єфесян. Ми міркували про те, чи віримо ми в Христа і чи дійсно слідуємо за Ним, а якщо ні, то, що нам заважає.


Дякую Богу за таке насичене літо з командою в Слові. Просимо молитися за хлопців, щоб почуте і побачене ними змінювало їхні серця і життя. Деякі з них вже сповідують віру в Христа. Моліться, будь ласка, щоб вони твердо слідували за Ним і Його велінням. Також про тих, хто зараз на роздоріжжі, щоб Бог увірвався в їхнє життя. Особливе прохання молитися за лідерський склад нашого флорбольного служіння, щоб вони були вірними учнями Христа і робили нових учнів. Моліться, будь ласка, за те, щоб після літа діти не розбіглися і, щоб приходили нові діти. А також за те, щоб, якщо є воля Божа, то ми почали б ще одну команду в іншій школі міста, де можна було б тренувати дітей і звіщати їм Добру Новину.


Віталій Бакунець