Інтимність у шлюбі

В черговий раз ми мали чудову зустріч з жінками нашої церкви, на якій розглядали тему «Інтимність у шлюбі». Нам притаманно забувати важливі істини Писання на ту чи іншу тему або тлумачити їх по-своєму. Ми вдячні Господу, що Він потурбувався про те, щоб ми мали благочестиве відношення до статевих стосунків, усвідомлюючи, що фізична близькість в сім’ї не менш свята, ніж молитви чи спів у церковному хорі. Наша відповідальність прославляти Бога не тільки в зібранні, а й під час близькості на шлюбному ложі. Світ спотворив те, що Богу до вподоби було зробити святим і праведним...

Два приклади

Давайте уявимо корабель. Зовсім не важливо звідки та куди він направляється. За його штурвалом стоїть мудрий і досвідчений капітан. Він впевнено тримає правильний курс і все у нього прораховано, адже він уже не вперше відправляється у далеке плавання. Кожного разу він усе-усе обдумує наперед і ніколи не перестає звіряти напрямок корабля. Час від часу поряд з ним опиняється байдужий помічник, але частіше його немає, він бездумно прогулюється на палубі корабля. Авжеж, з таким-то капітаном про щось там ще й думати! Та з незрозумілих причин наш корабель втрачає свій маршрут і попадає в шторм. Капітан корабля у відчаї, він намагається змінити ситуацію, але ніяк не вдається, до того ж, помічника знову немає поруч. Де ж він?! Врешті-решт, обурений та ображений на свого капітана, помічник у пориві гніву іде до штурвалу, але не для того, щоб допомогти. Він іде сказати своєму командиру: «Ти нас привів у шторм! Ти в усьому винен!» Погодьтеся, що це було справжнім нікчемством, та й лише б подумати, що відчув у той момент капітан.

Разом, щоб підтримати

Чи доводилося вам коли-небудь переживати час останніх днів перед народженням дитинки? А радіти її появі на цей світ? Чи відчули ви «смак» цього щастя? Ми – так. Бог дарує нам таке щастя. І по Його милості знову наші сестри могли зібратися, щоб підтримати майбутню маму. Такі зустрічі стали для нас великою цінністю і справжнім благословінням від Господа, так як у цей час сестри можуть бути разом, роздумувати над Словом Божим, спілкуватися, старші навчати молодших, як любити й виховувати дітей і, найголовніше – підтримати вагітну словами підбадьорення, обітницями з Біблії, а також молитися за неї. Для майбутньої мами це завжди є «могутньою» підтримкою, додає їй радості й віри. Великим благословінням була й наша остання зустріч.

Дружини повинні поважати своїх чоловіків

Отже, нехай кожен з вас любить жінку свою, як себе самого, а жінка нехай поважає свого чоловіка! Еф. 5:33

В суботу 04 липня 2015 року відбулася зустріч «Чудова дружина», присвячена вивченню десятого розділу книги Марти Піс, про повагу жінки до чоловіка. Ця тема починається з прикладу про те, як перед виходом з дому вранці, дружина саркастично кинула своєму чоловікові: «Ти ж не збираєшся одягнути цю краватку, правда?». Після цієї краплі отрути настала напружена пауза, оскільки стало очевидним, що він саме таки збирався його одягти. Чоловік опинився у незручному положенні, тому що скажи він «Так», він розумів, що дружина вважатиме його виглядає кумедним, дружина не залишила йому жодного рятівного шансу, щоб поміняти краватку і водночас не виглядати по-дурному. В результаті дружина замислилася про те, що змусила відчувати свого чоловіка, а також згадала місце Святого Письма, де написано: «...жінка нехай поважає свого чоловіка!» Еф. 5:33 і буде при цьому «помічником подібним до нього» (Быт. 2:20), адже вона знала, що чоловік потребував в той момент її допомоги, а не дошкульного зауваження. Першим обов’язком жінки в цій ситуації було виявляти повагу, а другим – дати корисну пораду.

В церкві наближається поповнення

За доброю традицією жіночого служіння церкви «Община Доброго Пастиря» відбулася чергова посвята в мами нашої сестри, Тані Новачук. Для того, щоб зробити Тані приємний сюрприз сестри, подруги і рідні зібралися заздалегідь і святково прикрасили приміщення. Чекаємо народження дівчинки та ласкаво просимо, любе немовлятко, у цей світ, було написано на паперових прапорцях.

Теплий дощик благословінь

А ось і знову наближається поповнення! Черговим благословінням для «Общини Доброго Пастиря» стане народження синочка в сім’ї Артема та Дарини Приступ. Тому, сестри організували свято-сюрприз для майбутньої мамочки! Попередньо зібравшись, прикрасивши зал, вони притаїлися в очікуванні Даші. Неочікуваний сюрприз, аплодисменти, особливе місце для винуватиці торжества, ‒ так починалася зустріч.

Істина звільняє

На жіночій зустрічі «Чудова дружина» за книгою Марти Піс розмірковували над складною і важливою темою: «Що ж таке любов?». Як кожна з жінок сприймала любов у шлюбі до прочитання цього розділу й після нього. Багато хто пов’язував любов з закоханістю і романтичними переживаннями. Насправді, ніжні почуття обов’язково прийдуть, якщо чоловік і дружина відкриті один перед одним і у них глибокі стосунки.

Жінка – слава для чоловіка

В суботу 07 березня відбулася чергова щомісячна зустріч сестер для вивчення книги «Чудова дружина». Цього разу озвучували питання: для чого жінці-християнці знати Божу мету для її шлюбу, якою є мета дружини-християнки, яке значення має порядок створення? «Бо чоловік не походить від жінки, але жінка від чоловіка; адже чоловік не був створений задля жінки, але жінка – задля чоловіка» (1 Кор. 11:8, 9). Хоча жінка також має Божий образ, проте функція і роль її відмінна від чоловікової, подібно до того, як різні функції мають різні Особи божественної Трійці – Бог Отець, Бог Син та Дух Святий. Отже, мета шлюбу – приносити славу Богові, а мета жінки – бути славою для свого чоловіка. «…жінка ж є для чоловіка слава» (1 Кор. 11:7).

Материнство – нагода для поклоніння й благовістя

Жінки й дівчата, а також гості церкви «Община Доброго Пастиря», провели благословенне спілкування напередодні Різдвяних свят. Улюблені нами брат Олег і його дружина, наша сестра Ілона, очікують народження дитини. Тому, вирішили зробити для майбутньої мами спеціальну зустріч-сюрприз, під час якої не лише молилися за благополучне народження, благословляли, вітали й вручали подарунки, пили чай з солодощами, але й грали у веселі ігри на зразок, хто скоріше одягне ляльку-немовлятко або хто найточніше вгадає «обхват талії» у вагітної.

Сердечні бажання і справжнє поклоніння

В серці кожного з нас є бажання, які ми прагнемо реалізувати. Ось про що говорили на квітневій зустрічі групи «Чудова дружина». Невіруючі люди постійно прагнуть задовольняти свої бажання, віруючі – вчаться розпізнавати бажання й похоті, які не до вподоби Богові. Бог створив нас таким чином, що ми постійно знаходимося у стані поклоніння. Ми або поклоняємося Богу, або на Його місце ставимо своїх ідолів. Ідол – це таке бажання, заради здійснення якого я готова на все, навіть на гріх. Буває й так, що ми хочемо негайно отримати щось, на що у Бога Свої строки: одружитися, мати дитину, розпочати займатися якимось важливим служінням… З самого гріхопадіння в Едемському саду кожній жінці властиво думати: «Я сама знаю, що мені потрібно». Де ж знаходиться в нашому житті Бог у такі моменти?

Яка мета вашого заміжжя?

З такого запитання розпочалася жіноча зустріч на тему «Чудова дружина. Біблійний шлях до сімейного щастя». Під час роздумів про пошуки людиною любові, спілкування чи спасіння від самотності, ми з’ясували, що часто ми бажаємо правильних речей. Але... домагаємося їх неправедними засобами. Наприклад, вимагаємо від чоловіка, щоб він дав нам те, що може дати тільки Бог: відчуття, що ти улюблена, захищена, потрібна… І відсутність чи наявність цих речей в нашому житті аж ніяк не пов’язана з тим є у нас чоловік чи немає, любить він нас так, як цього вчить Бог чи ні. Як зауважила одна з сестер: «До одруження я була самотньою наодинці з собою, а після одруження я зрозуміла, що можна бути «самотньою удвох». Так буває тому, що наш шлюб задуманий приносити славу Богу, а нам хочеться, щоб все крутилося навколо нас.