Короткий відгук про жіночу зустріч

В першу суботу Нового Року відбулася чергова зустріч жінок нашої церкви. Нас було небагато,проте це сприяло теплій атмосфері відкритості.

Як і завжди, зустріч проводила Надія Леонідівна. Ми почали з повторення перших розділів книги. Це достатньо корисна вправа для душі, тому що сприяє більшому запам'ятовуванню найважливіших істин. Потім сестри почали ділитися тими уроками, яких вчив їх Бог протягом сімейного життя.

Хочу поділитися цими уроками з вами:

Урок 1.
Якщо жінка не хоче підкоритися чоловіку одразу, та ще й отримує “підбадьорення” від подруг або родичів, то коритися треба негайно, боячись Господа.

Урок 2.
Коли чоловік приймає рішення всупереч бажанню жінки, йому треба подякувати спочатку за мужність, витримку, сміливість та розсудливість. Для цього жінці потрібно знаходити сили у Христі, Його Слові, обітницях. І все ж таки підкоритись. На мій погляд, так буде краще для жінки, ніж тоді, коли вона влаштує сцену чоловікові.

Урок 3.
Прояви поваги до чоловіка не залишаться без уваги і дітьми, і дорослими, і Богом. Ми забов'язані перед Богом поважати своїх чоловіків, коритися та служити їм.

Урок 4.
Якщо жінка бачить повагу до свого чоловіка від інших людей, то це стимулює і її виявляти пошану до свого чоловіка і вдома, і поза домом.

Урок 5.
Нам легше виявляти вдячність та повагу кому завгодно, тільки не чоловіку. Чому так? Можливо через образи непрощення, невиправдані очікування, стереотипне мислення. Це все є гріхом. Бог бажає аби ми звільнялися від цього якнайшвидше.

Урок 6.
Ми, жінки, бажаємо, щоб чоловіки нам допомагали виховувати дітей, по-господарству, знаходили час для того, щоб нас пожаліти, втішити та підтримати. Ми очікуємо цього і дуже часто не правильно реагуємо, коли цього не отримуємо. Таким чином ми забуваємо головну істину, що Господь є Бог наш усіма обставинами нашого життя. Все від Нього, Ним і для Нього. Бог владно відкриває наші гріхи і хоче нас очистити для Своєї слави, щоб ми, власне, і ставали прекрасними жінками до вподоби Богові.

Урок 7.
Тільки розглядаючи стосунки в Трійці, маючи їх за еталон, можна зрозуміти, до цього нас кличе Бог. Який Його стандарт і очікування від нас. Яка досконала покора була в Ісуса перед Богом-батьком, такої покори Богові мають прагнути і наші серця. Притому прагнути більше, ніж матеріальних благ, здоров'я, успіху тощо.

Урок 8.
Нам, жінкам, необхідна підтримка інших жінок, їхня молитва і конструктивна критика, так би мовити “погляд збоку”. Вчасна допомога робить своє благе діло. Часом, цього достатньо для того, щоб припинити грішити і звернутися до Господа за прощенням.

На мій погляд, жодна жінка не пішла додому після зустрічі без підбадьорення жити угодним Богу життям. Надіюся, що ці коротенькі висновки були так само корисні вам, як і нам.

З повагою Наталка Нікітіна.