«Що жінка повинна знати про гріх?»

Сьогоднішня жіноча зустріч відбулась у затишній домашній атмосфері. Кожна з нас могла поділитися своїми переживаннями та маленькими перемогами, які трапляються в нашому житті. Книга Марти Піс «Чудова дружина. Біблійний шлях до сімейного щастя» розкриває перед нами дуже важливі аспекти життя в Христі, авторка звертає нашу увагу на досить цінні внутрішні переживання. Тема сьогоднішньої зустрічі «Що жінка повинна знати про гріх?» На перший погляд, дуже просте та риторичне питання, проте авторка настільки глибоко висвітлює це питання, що насправді усвідомлюєш свою безпорадність та слабкість. Марта Піс виділяє чотири аспекти гріха:
– усі люди грішні;
– гріх може бути відкритим і помітним для інших;
– гріх неможливо приховати від Бога;
– обов’язково буде покарання за гріх.

Проте найважливішим є те, що Бог дає нам вихід з цієї жахливої ситуації. Це Його син – Ісус Христос, наш Спаситель: «Справедливий мій Отрок, оправдає пізнанням Своїм багатьох, і їхні гріхи понесе» (Іс. 53:11).

Саме це дає нам сили йти далі в нашій духовній боротьбі, саме це дає натхнення змінювати свої думки, оновлювати наш розум, жити новим життям, хотіти і прагнути бути хорошою та прекрасною жінкою.

Важливим моментом, який ми відзначили було і те, що ми повинні наполегливо тренуватись у благочесті. Робити це знову і знову, доки не будеш робити це правильно. Знати істину – це добре, а застосовувати її в своєму житті – це ще краще!!!

І чи не найважливішою «перлиною» нашої зустрічі була думка про те, що ми повинні оновлювати наш розум, наші думки, а без дії Духа Святого це неможливо. Явний гріх починається з нашого серця, в якому з’являється якесь бажання. Те, чого ми хочемо, випливає з того, як ми це для себе подаємо. Отже, людина може поводити себе ззовні дуже благочестиво, проте єдиний вірний шлях, щоб прославити Бога – це ДУМАТИ згідно Його Слова, так, щоб догодити Йому: «І не стосуйтесь віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, – добро, приємність та досконалість» ( Рим. 12:2).

Передбачена проблема гріха починається на хресті Ісуса Христа і продовжується через Його благодать, яка допомагає нам рости і ставати зрілими християнками та прекрасними жінками. Господь, нехай твоя милість буде над нами, допоможи нам у цьому. Амінь!!!

Інна Павлович