Обережно – язик!

Темою жіночої зустрічі з розгляду книги «Чудова дружина» цього разу було «Спілкування». А конкретніше – пошук відповіді на запитання: «Як контролювати свій язик?»

«… та не може ніхто із людей язика вгамувати, він зло безупинне, він повний отрути смертельної! Ним ми благословляємо Бога й Отця, і ним проклинаєм людей, що створені на Божу подобу. Із тих самих уст виходить благословення й прокляття. Не повинно, брати мої, щоб так це було!» (Якова 3:8-10).

Цей розділ важливий, тому що чеснотна дружина повинна правильно спілкуватися зі своїм чоловіком, якщо вона збирається любити, поважати підкорятися йому так, як хоче Бог.

Ми зробили висновок, що неправильні слова завжди починаються з неправильних думок. Ісус каже: « … чим серце наповнене, те говорять уста» (Матвія 12:34). Правильні слова починаються з терпеливості правильних думок. Наш Господь продовжує думку і говорить, що «за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений» (Матвія 12:36-37). Відповідальність повною мірою лягає й на жінку за всі слова, сказані нею на адресу свого чоловіка.

Праведна жінка повинна привчати себе до правильних думок, які народжуватимуть лагідні слова. Будь-яка репліка, висловлена спокійним, м’яким і поважним тоном буде мати більше ваги, ніж слова сказані з гіркотою, злобою, подратуванням, мстивістю. Потрібно вправлятися в правильних висловлюваннях, навіть якщо спочатку ви відчуватимете себе ніяково.

На основі Писання авторка книги розкриває дев’ять біблійних принципів спілкування з чоловіком.

І ще одна думка з розділу: Бог прославиться у Ваших праведних словах, незалежно від того вийде по-Вашому чи ні!

Наступну зустріч бажаємо провести 3 грудня.

Будемо говорити про духовний спокій у дружини в ситуації… конфлікту.

Тетяна Артерчук