Всемогутній Бог і наша молитва

Ми кожного дня приходимо до Всемогутнього Бога з проханнями наших сердець і віримо в те, що у волі Його всі наші хвилювання, лише Він знає все і в Його силі влаштувати кожну річ. І попри те, що все в руках Всемогутнього Бога, ми все одно не перестаємо молитися до Нього, бо лише Він наша надія і допомога.

Те, що варте молитви

Ми ніколи не думаємо про те чи будемо їсти і чи будемо спати. Аж ніяк! Швидше навіть навпаки, ми задаємо питання що ми будемо їсти й коли ми будемо відпочивати. А тепер відверто зізнаємося перед собою як думаємо про молитву. Чи є вона для нас настільки ж життєво необхідною?

З таких от слів і розпочався наш черговий молитовний семінар Об’єднання біблійних місіонерських церков України. Такий семінар відбувається уже не перший рік і проводиться він з цілю молитви за наші церкви, країну, переслідуваних християн і місіонерів.

Молитовна каплиця на Покровському

«Не витрачайте час... не витрачайте час, – кажу... знайдіть собі інший об’єкт», – так відповів чоловік близько 40 років з вигляду, відмовляючись отримати молитовник. «Не треба! Не треба!», – казали інші. Один запитав, а потім сам і відповів: «Навіщо? Для цього є Біблія...». Чи: «О, я так молюся, без посередників, звертаюся прямо до Ісуса Христа». «Це єговісти?», – запитував хтось, кидаючи погляд в бік молитовного намету. Або: «Якого ви патріархату? Українського? Такого нема».

Потрібно молитися для того, щоб почати молитися

Кожного року двічі, наприкінці жовтня і березня, проходять молитовні семінари Об’єднання Біблійних Місіонерських церков України. Метою проведення таких семінарів є звершення молитви за церкви об’єднання, а також навчити молитися учасників. Проходять семінари у вигляді посту, програма складається із музичного прославлення Бога, біблійних, навчальних лекцій, презентації учасниками семінару подяк та потреб їхніх церков і відповідно молитви за це. У перервах між лекціями й доповідями учасники мають час для спілкування, а також виконують завдання лектора, як правило це запитання для роздумів з теми викладеного матеріалу. По завершенню семінару учасники обмінюються координатами для того, щоб регулярно підтримувати зв’язок і молитися один за одного. Триває семінар 3 дні: п’ятниця вечір – приїзд і зустріч учасників, обговорення організаторських питань, вечірнє зібрання з поклонінням, субота – основний день, у неділю брати і сестри відвідують богослужіння в одній із церков.

Молитовний семінар в Івано-Франківську

Господь наш, Христос, дуже багатий на благословіння, і як написано в Притчах 10:22 «Благословіння Господнє – воно збагачає, і смутку воно не приносить з собою». Одним з таких благословінь для нашої церкви був молитовний семінар, який проводили в симпатичному західноукраїнському місті Івано-Франківську три дні з 17 по 19 жовтня.