Віруємо, тому й говоримо

Сьогодні в церкві «Община Доброго Пастиря» відбулось урочисте відкриття ХХІ Місіонерської конференції. Переповнений гостями зал одразу ж затягував у атмосферу визначної події. І це справді так, адже сьогодні ми мали можливість вітати 16 гостей-місіонерів з усього світу, і це ‒ лише початок. Протягом тижня до нас завітає ще багато гостей, які будуть ділитись Божою роботою на тих місцях, де вони перебувають.

Будучи обмеженими в часі, сьогодні була можливість почути лише короткі привітання деяких місіонерів, але і вони стали великим свідченням Божої любові. Особливо торкнулися багатьох свідчення про служіння на Сході, адже про ті краї нам відомо найменше.

Також відкриттям стало свідоцтво місіонера з Криму, який несе служіння для такого народу, як чукчі. Він ділився про те, як непросто було переїхати від «теплого» моря до «холодного» і адаптуватись до абсолютно нової культури. Незвично було зустріти людину похилого віку, яка ніколи в житті не чула про Ісуса. Далеко не всі люди після закінчення місіонерських шкіл можуть бути місіонерами. Цікавою особливістю цього віддаленого народу є те, що чукчі можуть цілий день мовчки служити і доглядати за тобою, сказавши тільки два слова, які насправді підсилюють те, що вони роблять. І точно так само вони сприймають Євангеліє, ‒ не потрібно багато говорити, треба показати.

Розкриваючи тему конференції, Тарас Приступа проповідував на місце з 2 Послання до Коринтян 4:13. Основна ідея проповіді була в тому, що якщо віримо в Євангеліє і Велике доручення, то говоримо, бо не можемо мовчати. І навпаки, якщо мовчимо, то чи є наша віра справжньою? На прикладі Павла можна побачити, що цей шлях нелегкий, але якщо віра наша щира, то Дух Святий створюватиме умови, щоб ми говорили.

Завершенням зібрання була молитва. Зібравшись невеликими групами, кожна з них запросила до себе місіонера, щоб вислухати молитовні потреби та мати молитву в спільності. Так і всі, хто не може перебувати з місіонерами на тих місцях, де вони служать, можуть підкріпляти їх і служити молитвою.

А протягом наступного тижня буде можливість познайомитися з нашими гостями ближче через семінари, спілкування в групах та обіди. Моліться за проведення конференції, щоб Слава Божа являлась у всьому.

Оля Денисюк

Проповідь

Alternative content

Во что веруем и о чем говорим? Веруем в Писание, Благую весть о Христе, что Иисус – Господь, в призвание проповедовать всем народам.
Веруем ли мы настолько, чтобы:
1) говорить;
2) Евангелие сделать главным приоритетом своей жизни;
3) преодолеть внутренние препятствия;
4) говорить даже вопреки угрозам и страданиям?
Тривалість:52:02